18 Temmuz 2010

Dünya dönüyor.

...ve döndükçe içindekiler değişiyor. En son yazıyı sanal dünyaya attığımda "anlatacağım en kısa zamanda" yazmışım. En kısa zaman bu kadar uzun sürdüğüne göre anlatacak pek çok şey olmalı değil mi?

Nisan'dan bu yana değişenler neler mi? Şöyle bir göz atalım:

1- Ülke: Türkiye --> Hollanda
2- Şehir: İstanbul --> Amsterdam
3- İş: Denetim --> Bankacılık

O arada herhalde görüşmeleri anlatacağımı belirtmeye çalışmışım çünkü gerçekten Nisan ayı ve sonrası kabus gibi bir yoğunlukta geçti. Sonuçta Haziran ayının başında işi bıraktım, Temmuz başında Amsterdam'da çalışmak üzere hazırlıklarımı yapmaya koyuldum. Bir yandan 1 ay gibi uzun sayılabilecek bir süre tatil yapma fırsatı buldum.

Büyük konuşmamak lazım gerçekten de. Ömrümün sonuna kadar İstanbul'da yaşamak istediğimi söylüyorum halen, ama beni mutlu edecek bir iş sahibi olup İstanbul'da tutunabilmek için öncelikle bu yola girmem gerektiğini düşündüğüm için buradayım. Etiketler dünyasında 30 yaşın altında 2 yıldan fazlası yurtdışında olmak üzere 5 yıl üzeri deneyimli, askerlik problemi olmayan birinin oldukça kapıyı açabiliyor olması gerektiği varsayımının gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini ise zaman gösterecek.

2 haftalık izlenimlerimi yazmam lazım Amsterdam hakkında: tarih dolu ve keşfedilmeyi bekleyen bir şehir burası. Henüz geldiğim gece dışarı çıkıp havasını soluma fırsatı buldum. Gecenin bir saatinde kaç tane bisikletli insanı görüp şaşkınlığa düştüğümü anımsarım hala. Şimdi ben de o bisikletliler dünyasında yerimi almış durumdayım. İhtiyaçları tamamlamaya başladım, yani bir NL cep telefonu numaram, oturma ve çalışma iznim, bir banka hesabım ve kartım vs vs...Bir de acil olmasa da kendime bir ev bulmam gerekiyor.

Amsterdam'ın en kıt olduğu konu bu olsa gerek: şehir merkezinde oturmak bu kadar pahalı ve çileli olmamalı. Bilmediğim şehirde merkezde değil de dışarıda oturmak için çok makul sebeplerin olması lazım. Bilmiyorum işte şimdilik arayıştayım.

Dünya dönüyor ve hayat değişiyor. Bir sonraki değişikliğin nihai olmasını umuyorum. Ne demiş Pavement: "...I wanna range life, if I could settle down..."

Devamı gelecek...

4 yorum:

Pelin P.A. dedi ki...

Hem iş hem de ülke değişikliği gerçekten çok büyük bir değişim. Bol şans diliyorum.

Mystery dedi ki...

bi kaç yazını beğenmiştim sanırım öyle izleyeme almıştım seni. bak o kadar zaman geçti, güncellemedin ama durdurmamıştım ben izlemeyi. iyi olmuş bak değişimleri severim. bol bol yeni şeyler yazarsın sen şimdi :))

İbibiklibilibili dedi ki...

Pelin teşekkürler, henüz 3. haftamdayım o değişiklikte. Hayat çok çabuk evriliyor, devrilmemesi için bütün hepsi zaten :)

Mystery ben de seni hatırlıyorum, yine böyle belli başlı konularda yorumlaşmıştık. Güncelleyemedim çünkü o dönemde gece en erken saat 9da çıkabiliyordum işten. Eve geldiğimde halimi düşünebilirsin. Zaten kendime vakit ayırma problemi yaşadığım için kaçtım eski işimden.

Dediğim gibi devamı gelecek. Yorumlarınızı eksik etmeyin ;) Selamlar...

Adsız dedi ki...

ben bu yazına bile rastlamadım anasayfamda(?)..galeyana gelmiş görmemişim zannedersem,sürekli güncellenen bloglar var anasayfamı çok meşgul ediolar malesef,hepsini izlemeyi durduruyorum şimdi :p

yine de bi bakim derken şaşırdım yazmışsın,hoşgeldin mi demeli,hoşçakal mı demeli bilemedim ama güzel bi teklif olmasa ne işin var oralarda,hadi bakalım bol para biriktir ve İstanbul'a dön (az evvel annemle evlere baktık istanbul'dan,çok pahalı çook :) )
iyi şanslar..

Powered By Blogger

İzleyiciler